Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
Domin

Do��czy�: 06 Wrz 2005 Posty: 17 Sk�d: wiadomo...
|
Wys�any: 07.09.2005 11:48:29 Temat postu: Kiepsko z poczt� |
|
|
Jak mo�na zaradzi� poczcie, kt�ra bardzo powoli wychodzi z outlook'a?
Podczas 2 dni pr�bowa�em wys�a� plik 4 mb, i za ka�dym razem dawa�em "czekaj" - tak pare razy, po kt�rych outlook zaniecha� wysy�ania maila. Transfer podczas takiej operacji jest ok. 1 kb/s. �ci�ganie plik�w z internetu leci super szybko. Wysy�anie te�, ale do sieci lokalnej, a poza ni� ju� woooooooooolno. Na FTP'a te� wolno leci - do 5 kb/s.
Wirus�w brak, system �wie�y, nic si� nie �ciaga, firewall wy��czony.
nie ukrywam, �e na modemie szybciej mi wychodzi�y pliki
Porad�cie prosz�, co robi�. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Luk

Do��czy�: 10 Mar 2005 Posty: 30 Sk�d: jestes ? :)
|
Wys�any: 07.09.2005 17:12:14 Temat postu: |
|
|
w jakim serwisie masz poczte moze anty vir robi skana zanim wysle ?
a po 2 to siec ;/ tez podobnie mam ale w nocy po 23 to juz leci normalnie
trza sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na modernizacje o ile jakas bedzie _________________
 |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Domin

|
Wys�any: 07.09.2005 20:20:59 Temat postu: |
|
|
Wi�c pr�bowa�em wys�a� poczt� z: wp, onetu, interii, op, tenbitu i zawsze to samo.
W Mks'ie wy��czy�em firewall'a i wszystkie inne jego cz�ci i to nic nie da�o |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
nofasT

Do��czy�: 18 Mar 2003 Posty: 121
|
Wys�any: 08.09.2005 08:29:03 Temat postu: |
|
|
Skoro w sieci lokalnej wysylanie dziala Ci szybko to wykluczamy problem sprzetowy (zepsuta karta sieciowa, wtyczka lub swicz). Polecam sprawdzic wysylanie zalacznika gdy nie bedziesz _na_pewno_ mial zalaczonego skanera poczty. Przykladowo skaner avast wsrod wielu funkcji ma tez skaner poczty i zdarzylo mi sie juz zauwazyc objaw ze przy zalaczonym awascie transmisja "wisi" lub dochodzi do polowy i zatrzymuje sie na amen. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Domin

|
Wys�any: 09.09.2005 12:10:45 Temat postu: |
|
|
spr�buj� jeszcze za�o�y� skrzynke mailow� na Welnowiec.net, mo�e to da dodatkowe pare kb...
[EDIT - po za�o�eniu skrzynki]
No i teraz wypas!!! Maile 4 MB wychodz�, tak jakbym wysy�a� maila bez za��cznika. To nawet wydaje si� logiczne, bo maile nie wychodz� na zewn�trz z mojego kompa, tylko lec� na serwer, kt�ry jest tutaj w sieci lokalnej i dopiero z niego w �wiat. Ju� wiem, jakiego konta b�d� u�ywa� do wysy�ania!!!  |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|