Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
nofasT

Do��czy�: 18 Mar 2003 Posty: 121
|
Wys�any: 04.10.2005 09:25:25 Temat postu: Modernizujemy serwer WWW ComNet |
|
|
<font size=+1>Modernizacja</font>
Staraj�c si� nad��a� za rosn�cym zapotrzebowaniem na us�ugi internetowe, poczt� elektroniczn�, strony WWW i zainteresowanie wykorzystaniem technologii PHP + MySQL przez naszych U�ytkownik�w rozpoczynamy projekt przeniesienia stron naszych klient�w na szybsz�, pojemniejsz� i nowocze�niejsz� maszyn�, kt�ra podo�a Pa�stwa wymaganiom.<br>
Na nowej maszynie konta U�ytkownik�w s� bardziej pojemne, przeznaczamy <font size=+1>100MB</font> na prywatn� niekomercyjn� stron� WWW oraz <font size=+1>250MB</font> na skrzynk� pocztow�. Do czasu pe�nego przej�cia na now� maszyn� nowe konta bed� dalej zak�adane jeszcze na starym serwerze WWW (widocznym z zewn�trz)
<br>
<font size=+1>Multimedia Audio</font>
Nowy serwer posiada mechanizm odtwarzania muzyki zachowanej w katalogu domowym u�ytkownika i emituje je na antenie wewn�trznego radia internetowego, kt�re mo�na odtwarza� programem WinAmp. Poprzez stworzenie w swoim katalogu g�ownym katalogu mp3, a w nim podkatalog�w hiphop, pop i trance jeste� w stanie wp�ywa� na audycje emitowane w tym radiu. Specjalny automat o godzinie 16 i 22 wczytuje na nowo list� wszystkich plikow mp3 na serwerze w takich katalogach i odtwarza je w losowej kolejno�ci.
<br>
W programie WinAmp wpisz takie adresy po wcisnieciu Ctrl-L:
<table>
<tr><td>Radio Trance <td>https://radio.welnowiec.lan:8000/
<tr><td>Radio Pop <td>https://radio.welnowiec.lan:8002/
<tr><td>Radio hiphop <td>https://radio.welnowiec.lan:8004/
</table>
<font size=+1>Multimedia Video</font><br>
U�ywaj�c popularnego programu WinAmp masz mo�liwo�� ogladania telewizji ComNet oraz kilku retransmitowanych przez nas kana��w TV! W programie WinAmp wcisnij Ctrl-L i wstukaj adresy:
<table>
<tr><td>Tv ComNet<td>https://tv.welnowiec.lan:8012/;stream.nsv<tr><td>Station FM TV <td>https://tv.welnowiec.lan:8008/;stream.nsv<tr><td>Tv Giga <td>https://tv.welnowiec.lan:8006/;stream.nsv
</table>
Program winamp w najnowszej wersji z mo�na szybko pobra� z lokalnego FTP ftp://ftp.welnowiec.net/Multimedia/Winamp <br>
W tej chwili jeste�my w po�owie drogi modernizacji i zwracamy jeszcze uwage �e te zmiany nie s� jeszcze widoczne z zewn�trz spoza sieci ComNet. Ca�y proces przenosin planujemy zako�czy� w ciagu miesiaca pa�dziernika. Konieczne jest ponowne "r�czne" za�o�enie baz SQL zatem prosze o przesy�anie list�w �e zg�oszeniami o za�o�enie bazy SQL na [email protected]
<br><br>
Zesp� ComNet
Ostatnio zmieniony przez nofasT dnia 04.10.2005 13:48:08, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Kajzera

Do��czy�: 12 Lut 2004 Posty: 228 Sk�d: Katowice/D�b City
|
Wys�any: 04.10.2005 11:39:00 Temat postu: |
|
|
witam pomys� cool tylko ;] przyda�o by sie Techno zamiast tego trance ;[ albo poprostu dodac kategorie .. pozdro.... _________________ <=<=KAJZER=>=> |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MaNIaQ

Do��czy�: 14 Mar 2003 Posty: 749 Sk�d: MiQsI�SkIeGo
|
Wys�any: 04.10.2005 11:55:19 Temat postu: |
|
|
Kajzera napisa�: | witam pomys� cool tylko ;] przyda�o by sie Techno zamiast tego trance ;[ albo poprostu dodac kategorie .. pozdro.... |
trance to odmiana techno ?  _________________
"Gdy b�d� szed� dolin� cienia �mierci,nie ul�kn� si� przed z�em,bo jestem najtwardszym skur..... w dolinie" |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Alucard

Do��czy�: 16 Cze 2003 Posty: 147 Sk�d: Jabolowa
|
Wys�any: 04.10.2005 13:03:14 Temat postu: |
|
|
Jak zobaczy�em TV Giga spad�em z krzes�a wielkie DZIEKI za to bo lubie ten kana� wed�ug mnie strza� w dziesi�tke !!!! _________________
 |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Niu
Do��czy�: 12 Maj 2005 Posty: 2
|
Wys�any: 04.10.2005 13:11:55 Temat postu: Do FTP-a |
|
|
Chcia�bym wiedzie� ile mam jeszcze wolnego miejsca na udost�pnionym przez was mi FTP-ie. Czy mo�ecie zrobi� jak np. w webpark.pl �e po ka�dej komendzie uploadu uruchamia si� skrypt wy�wietlaj�cy: ile jeszcze wolnego miejsca w MB zosta�o, oraz procentowo ile jest zaj�te ?
U�ywaj�c np Total Commander w bia�ym okienku gdzie s� wy�wietlane wiadomo�ci z FTPa widoczne by�y by te komunikaty, przez co wiadomo ile jeszcze mo�na tam wpakowa�. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MADHAT

Do��czy�: 26 Maj 2003 Posty: 554 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 04.10.2005 13:44:19 Temat postu: |
|
|
a w winampie 2.92 nie odtwarza TV ;\
zna ktos pluginy co by to przepuscily ? = informacja dla potomnych _________________
大猩猩4生活
Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Kajzera

Do��czy�: 12 Lut 2004 Posty: 228 Sk�d: Katowice/D�b City
|
Wys�any: 04.10.2005 13:50:37 Temat postu: |
|
|
Cytat: | trance to odmiana techno ?  | a ty zas sie czepiosz jak juz tak to .. ja bym chcia� folder HARDSTYLE/HARDCORE <==MANIAQ PASUJE ?  _________________ <=<=KAJZER=>=> |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
maxen
Do��czy�: 22 Mar 2003 Posty: 440 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 04.10.2005 16:08:17 Temat postu: Re: Do FTP-a |
|
|
Niu napisa�: | Chcia�bym wiedzie� ile mam jeszcze wolnego miejsca na udost�pnionym przez was mi FTP-ie. Czy mo�ecie zrobi� jak np. w webpark.pl �e po ka�dej komendzie uploadu uruchamia si� skrypt wy�wietlaj�cy: ile jeszcze wolnego miejsca w MB zosta�o, oraz procentowo ile jest zaj�te ?
U�ywaj�c np Total Commander w bia�ym okienku gdzie s� wy�wietlane wiadomo�ci z FTPa widoczne by�y by te komunikaty, przez co wiadomo ile jeszcze mo�na tam wpakowa�. |
kliknij "spacja' na danym katalogu i bedziesz wiedziec ile on zajmuje. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

Do��czy�: 28 Mar 2003 Posty: 213 Sk�d: J�zefowska
|
Wys�any: 04.10.2005 17:31:58 Temat postu: Re: Do FTP-a |
|
|
maxen napisa�: | kliknij "spacja' na danym katalogu i bedziesz wiedziec ile on zajmuje. |
Na FTP to nie dziala. Tylko na lokalnych plikach. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
-=Pietro=-

Do��czy�: 03 Lip 2003 Posty: 254 Sk�d: KATOWICE
|
Wys�any: 04.10.2005 18:28:21 Temat postu: |
|
|
no no no
panowie
fajnie to dziala  _________________
 |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
maxen
Do��czy�: 22 Mar 2003 Posty: 440 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 04.10.2005 19:40:30 Temat postu: Re: Do FTP-a |
|
|
Dolph napisa�: | maxen napisa�: | kliknij "spacja' na danym katalogu i bedziesz wiedziec ile on zajmuje. |
Na FTP to nie dziala. Tylko na lokalnych plikach. |
hymm to nie wiem jak w TC, ja mam po prostu Gnome-Commandera i dziala bez problemu. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

Do��czy�: 28 Mar 2003 Posty: 213 Sk�d: J�zefowska
|
Wys�any: 06.10.2005 17:49:15 Temat postu: Re: Do FTP-a |
|
|
maxen napisa�: | hymm to nie wiem jak w TC, ja mam po prostu Gnome-Commandera i dziala bez problemu. |
No wlasnie, a linux to nie winda.
SUSE Rulez :-p |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|