Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
brejn
Do��czy�: 16 Cze 2004 Posty: 15 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 13.04.2005 17:24:39 Temat postu: PROGRAMY POCZTOWE @ |
|
|
CZO�EM
Chcia�bym si� dowiedzie� czy macie jakie� do�wiadczenia z programami obs�uguj�cymi poczt� @, przede wszystkim zalezy mi na tym by posiada�y funkcj� wgl�du na serwer i wybrania tych wiadomo�ci, kt�re sa istotne i odrzucenia niepotrzebnych przed �ci�gnieciem zawarto�ci skrzynki na dysk.
Je�li tak by�bym wdzi�czny za info i podanie nazw oraz �r�de� sk�d mog� je �ciagn�c,
dzieki za pomoc
brejn[64] |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
DAD

Do��czy�: 05 Sty 2004 Posty: 311 Sk�d: WNC - J�zefowska
|
Wys�any: 13.04.2005 19:19:07 Temat postu: |
|
|
NO to moze sie wysil i napisz z jakim programem pracujesz... wtedy ci powiemy _________________
 |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

Do��czy�: 28 Mar 2003 Posty: 213 Sk�d: J�zefowska
|
Wys�any: 13.04.2005 19:55:26 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie Mozilka rzondzi! A dokladnie Mozilla Thunderbird www.thunderbird.pl
Brejn po co ci wglad na serwer?
1. Mamy przecie sta�ke
2. Thunderbird automatycznie wywala spam i filtr ten jest samouczacy sie a ty mozesz wplywac na to co jest wywalane jako spam lub nie
3. Thunderbird posiada mozliwosc ustawienia filtrow w taki sposob ze mail od twojej dziewczyny bedzie ladowal w specjalnie dla niej przygotowanym katalogu i w dodatku zaznaczony na piekny czerwony kolor
4. Juz troszke poza polemika z powyzszym pytaniem - thunderbird jest i pod winde i pod linuxa, a ja osobiscie mam go skonfigurowany tak, ze te same bazy poczty widze pod oboma systemami, wiec mam dostep do zachowanej poczty dokladnie tak jak chce.
PS> Jako przegladarke polecam oczywiscie Mozilla Firefox ( www.firefox.pl ) |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
brejn
|
Wys�any: 14.04.2005 10:01:26 Temat postu: |
|
|
DAD napisa�: | NO to moze sie wysil i napisz z jakim programem pracujesz... wtedy ci powiemy |
siema !
dotychczas u�ywa�em A�TLUK EKSPESA; zdecydowalem sie jednak na skakanie po serwerach, chcialbym miec wszystko pod reka wiec stad to pytanie
thx za odp. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
brejn
|
Wys�any: 14.04.2005 10:04:31 Temat postu: |
|
|
Dolph napisa�: | Jak dla mnie Mozilka rzondzi! A dokladnie Mozilla Thunderbird www.thunderbird.pl
Brejn po co ci wglad na serwer?
1. Mamy przecie sta�ke
2. Thunderbird automatycznie wywala spam i filtr ten jest samouczacy sie a ty mozesz wplywac na to co jest wywalane jako spam lub nie
3. Thunderbird posiada mozliwosc ustawienia filtrow w taki sposob ze mail od twojej dziewczyny bedzie ladowal w specjalnie dla niej przygotowanym katalogu i w dodatku zaznaczony na piekny czerwony kolor
4. Juz troszke poza polemika z powyzszym pytaniem - thunderbird jest i pod winde i pod linuxa, a ja osobiscie mam go skonfigurowany tak, ze te same bazy poczty widze pod oboma systemami, wiec mam dostep do zachowanej poczty dokladnie tak jak chce.
PS> Jako przegladarke polecam oczywiscie Mozilla Firefox ( www.firefox.pl ) |
dzieki za info - stalka nie stalka, otrzymuje KUP� @, kt�re niekoniecznie musza byc sciagane na hd, z czasem, mimo staran robi sie kaszana a kompaktowanie generalnie nic nie daje.
thx za odp |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Lysy

Do��czy�: 17 Mar 2004 Posty: 180 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 15.04.2005 13:51:57 Temat postu: |
|
|
Dolph napisa�: | Jak dla mnie Mozilka rzondzi! A dokladnie Mozilla Thunderbird www.thunderbird.pl |
Thunderbird jest spoko programem ale ma jedn� du�� wad�... nie ma mo�liwo�ci zablokowania swojego profilu tak �eby inni u�ytkownicy nie przegl�dali odebranych maili. To jest du�y feler szczeg�lnie jak kto� sobie tego nie �yczy przy u�ywaniu jednego kompa przez kilka os�b. Jak sam u�ywasz ... no problem.
Chyba, �e jest jaka� wtyczka do tego ... ale na razie nie znalaz�em. Wi�c w tej kwestii Outlook jest lepiej rozwi�zany. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

|
Wys�any: 17.04.2005 20:08:24 Temat postu: |
|
|
Lysy napisa�: | Thunderbird jest spoko programem ale ma jedn� du�� wad�... nie ma mo�liwo�ci zablokowania swojego profilu tak �eby inni u�ytkownicy nie przegl�dali odebranych maili. |
Jest taka mozliwosc. Nigdy mi to nie bylo potrzebne wiec tego nie szukalem specjalnie, ale wiem, ze napewno da sie to wymusic przez skasowanie swojego profilu zaraz po zainstalowaniu programu - pyta sie wtedy o utworzenie nowego profilu i mozna pozmieniac pare rzeczy. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Lysy

|
Wys�any: 21.04.2005 13:24:43 Temat postu: |
|
|
Dolph napisa�: | Jest taka mozliwosc. Nigdy mi to nie bylo potrzebne wiec tego nie szukalem specjalnie, ale wiem, ze napewno da sie to wymusic przez skasowanie swojego profilu zaraz po zainstalowaniu programu - pyta sie wtedy o utworzenie nowego profilu i mozna pozmieniac pare rzeczy. |
Nie s�dzisz, �e zbyt skomplikowane? Za du�o kombinowania, a pewno�ci nie ma co do efektu. Ja troch� z tym walczy�em i sukces �aden. Dalej twierdz�, �e outlook lepiej ma to rozwi�zane. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
brejn
|
Wys�any: 25.02.2006 19:51:15 Temat postu: Re: PROGRAMY POCZTOWE @ |
|
|
w ko�cu uda�o mi znale�� bardzo dobry program, kt�ry obs�uguje nag��wki na serwerze i grupy mailingowe - �wietna sprawa, jeden klik i wszyscy wiedz� gdzie pijemy w weekend browar
mo�ecie si� zapozna� z tym cacy na www.pmail.com
pozdrawiam
brejn |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

|
Wys�any: 25.02.2006 20:11:52 Temat postu: |
|
|
Ja tez znalazlem takie cu� i sie przesiadlem calkowicie. Nazywa sie to GMail ![Wink]() |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Lysy

|
Wys�any: 05.04.2006 13:52:55 Temat postu: |
|
|
Faktycznie Gmail rulez ... z tym �e to nie jest strikte program pocztowy. Zwyk�e odbieranie poczty przez www ale fakt dobrze pomy�lane. R�wnie� korzystam. Jak kto� chce zaproszenie do Gmaila to pode�l�. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|