YaroSK

Do��czy�: 10 Maj 2005 Posty: 101 Sk�d: Katowice
|
Wys�any: 22.11.2006 21:56:49 Temat postu: "Halemba" - tragedia w Rudzie �l�skiej. |
|
|
Ledwo Polska nie "przebudzi�a" si� po Mi�dzynarodowych Targach Katowickich a kolejna g�rnicza tragedia. Telewizja niepotrzebnie trzymie ludzi w napi�ciu jak przy wybuchu metanu robi si� pr�nia, kt�ra osi�ga 2000 stopni Celcjusza! Tam jeszcze jest po�ar, przez kt�ry ratownicy nie potrafi� zej�� aby wydoby� cia�a ofiar. Nie wiem po co Lech Kaczy�ski tam przyjecha�, gdzie tak naprawd� ca�a Warszawa i reszta polityk�w maj� gdzie� g�rnik�w. Pojawiaj� si� dopiero gdy trzeba si� "pokaza�" przed Polsk�, �e niby r�wnie� jest im �al. Dla mnie nadal jest to niezrozumia�e, �eby g�rnik aby walczy� o swoj� pensj� i emerytur� musia� jecha� strajkowa� do Warszawy. Ca�a Polska wie, �e jest to najci�szy wykonywany zaw�d fizyczny oraz najbardziej niebezpieczny zaw�d ale g�rnik jest traktowany jak zwyk�y szary cz�owiek, kt�ry zje�d�aj�c po marne 1500 z� musi po�wi�ca� swoje �ycie. Dla mnie to wszystkie jest chore i mam g��bok� nadziej�, �e rz�d wyci�gnie wnioski po tym zdarzeniu, bo "nagrody pocieszenia" w wysoko�ci 30.000 z� nie zwr�c� rodzin� m��w i ojc�w spowrotem. Trzeba co� z tym zrobi�, bo g�rnik to najbardziej szlachetnhttps://, kt�ra nie jest uczciwie wynagradzana za sw�j wysi�ek. Tylko B�g wie co si� z nimi dzieje. Oczekuj� cudu...[*] _________________

Ostatnio zmieniony przez YaroSK dnia 23.11.2006 21:40:39, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|