Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
PinioL

Do��czy�: 26 Mar 2003 Posty: 60 Sk�d: Katowice-WNC-Jozefowska
|
Wys�any: 06.04.2003 10:42:03 Temat postu: Udostepnianie po LAN-ie |
|
|
cyt:
"Jezeli jestes osob� ktora nic nie udostepnia na lokalnej sieci bedziesz natychmiast od��czany.
Jak widze to tylko pare os�b co� udost�pnia, my mieli�my sie� lokaln� pare lat i nie by�o takiego nie udost�pnianie swoich zasob�w.
Udost�pniasz ty - wszystko gra
Nie udost�pniasz - Spadaj"
No wlasnie, straszna kicha ludzie z tym udostepnianiem, kazdy chetnie z tego kozysta ale udostepnia cos z 6 osob. Napewno kazdy ma jakas muzyke, filmy czy cos tam.
Popieram wypowiedz ktora znalazlem w naszej sieci.
ps: sorki za cytowanie bez pytania lok
Pozdrawiam |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

Do��czy�: 30 Mar 2003 Posty: 106 Sk�d: Katowice
|
Wys�any: 06.04.2003 10:46:13 Temat postu: |
|
|
No w�a�nie ! Znam ja takich co to ci�gn� i ci�gn� odemnie prawie dzie� dzie� (nawet teraz) a nic swojego nie wnosz�. Problem w tym �e to forum ogl�da mo�e z 6-8 os�b na bierz�c� i co by�my tu nie napisali Piniol i tak do nich nie trafi.
PS dzi� wys�a�em do wszystkich rano informacje rzeby korzystali z forum
(a za tego spama, sorki ) _________________ Z partyjnym pozdrowieniem ! CZE�� !!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Xander

Do��czy�: 16 Mar 2003 Posty: 72 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 06.04.2003 12:28:16 Temat postu: |
|
|
W miare moich mo�liwosci i miejsca na serwerze dziele sie z innymi tym co mam jak bym udostepni� dyski to bym sie nie opedzi� od zasysaczy. Panowie jestem za ale ja wole tak robi� jak robie chyba nie jestescie zli cooo??? .
Jak cos ktos chce to gg 2763302 udostepnie w miare mo�liwosci  |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
maxen
Do��czy�: 22 Mar 2003 Posty: 440 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 06.04.2003 12:54:04 Temat postu: |
|
|
ja sie zgadzam z Xandem, jak mam cos nowego i ciekawego to wrzucam na serwer. choc udostepniam tez, ale nie za duzo bo moj komp by umarl (a raczej HDD). jak ktos cos chce to prosze o kontakt.
moj gg podalem w opisie kompa |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 13:00:01 Temat postu: |
|
|
Chyba troche przesadzacie z tym obciazeniem, ta siec niedziala znowu tak sprawnie by transfer byl wiekszy niz 1 MB, a takie obciazenie raczej szkody nierobi. A z tym zrzucaniem na ftp to spoko, ale niewieze ze zrzucacie tam wszystko, pewnie nowosci i to co sie tam powinna znalezc waszym zdaniem(przynajmniej ja tak robie), a sa gusta i gusciki.. dlatego dalej obstaje przy swoim.
Pozdrawiam |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

|
Wys�any: 06.04.2003 13:03:58 Temat postu: |
|
|
Nasz FTP ma ograniczone mo�liwo��i (g��wnie chodzi o pojemno��) poza tym jak masz za du�o zasysaj�cych naraz mo�esz przecie� zawsze ich od��czy� (polecam przy okazji NetWatchetPro, widzisz kto i co zasysa i mo�esz interweniowa� )
Denerwuj� mnie poprostu go�cie kt�rzy nachalnie �a�� po tych naszych zasobach i dzie� w dzie� sparwdzaj� czy jest co� nowego i ss�, ss� i sssss�! Nielubimy EGOIST�W
i nie pije do was (nie ma was na mojej czarnej li�cie )
PS Pe�ne poparcie dla Piniola ! _________________ Z partyjnym pozdrowieniem ! CZE�� !!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 13:07:43 Temat postu: |
|
|
Tu sie niezgadzam z toba Hugo, z tym odlaczaniem, jak udostepniasz to udostepniasz i nie kikujesz , a jak ci to przeszkadza to nieudestepniaj ( i fiku miku, fiku miku jestes na mojej czarnej liscie ) )
Pozdrawiam |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 13:11:24 Temat postu: |
|
|
ii
Ostatnio zmieniony przez PinioL dnia 06.04.2003 14:32:55, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

|
Wys�any: 06.04.2003 13:11:44 Temat postu: |
|
|
Bzdura Pin, ja z dwa razy ju� musia�em (s� momenty gdy musisz mie� swoj� "pe�n� moc" by zrobi� co� pilnego.
Chyba zabardzo si� po�pieszy�em z tym moim "poparciem" _________________ Z partyjnym pozdrowieniem ! CZE�� !!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 14:04:22 Temat postu: |
|
|
Do tego sluzy netwatcherpro, ustawiasz tam poprostu ze naraz moze wejsc tylko jeden i problem z glowy, dodatkowo mozesz sobie dac maxymalny czas trwania wizyty na 30 min, po ktorym visitor jest odlaczny, to na wypadek jakby chcial ogladac filmy a nie je zciagnac.
A hugo powiem tak, jakbys mie kiknol jak kozystam z twoich UDOSTEPNIONYCH zasobow, to chyba bym cie wpisal na kickliste ). Jak mowilem, przeszkadza Ci to, to nieudostepniaj.
Pozdrawiam |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 14:30:44 Temat postu: |
|
|
Jak wczesniej pisalem pomocny moze byc NetWatcherPro.
Pozatym ze mozna tam ustawic liczbe jednoczesnych wejsc i czas ich trwania, mozna wpisac tzw IP filter. Dla naszej sieci jesli sie orientuje to powinien on byc taki 172.16. , co zapobiegnie wchodzeniu na zasoby komus zpoza nasze sieci . Instalke netwatcha zrzucilem na ftp (przy okazji chyba jest juz zapchany ) )
NetWatcherPro zciagniesz tutaj !!!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PinioL dnia 06.04.2003 18:31:19, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

|
Wys�any: 06.04.2003 14:45:54 Temat postu: |
|
|
O NetWatchu ju� wspomina�em wcze�niej, ale ustawianie o kt�rym ty m�wisz nie jest w moich obyczajach, skuli mnie mo�e wchodzi� nawet 5 naraz (zdarza�o si� nieraz) i mi to nieprzeszkadza, POWTARZAM, �e s� sytuacje kiedy m�sisz interweniowa� !!! Zreszt� o czym my dyskutujemy przecie� nie mamy co do podstawowego sensu tego Teamtu odmiennych zdan ! Niech inni poprostu zaczn� �y� w symbiozie a nie PASO�YTOWA� !!! _________________ Z partyjnym pozdrowieniem ! CZE�� !!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
neo

Do��czy�: 29 Mar 2003 Posty: 260 Sk�d: Katowice - WNC - Jozefowska
|
Wys�any: 06.04.2003 16:50:35 Temat postu: |
|
|
a wlasnie z tym mam maly problem. mam duzo mp3 (ok 2000) ale nie potrafie ustwic kompa pod otoczenie |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
PinioL

|
Wys�any: 06.04.2003 18:11:50 Temat postu: |
|
|
Neo jaki masz sytem, pewnie XP? |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

Do��czy�: 26 Mar 2003 Posty: 329 Sk�d: KCE-WNC-JOZ
|
Wys�any: 06.04.2003 21:29:44 Temat postu: |
|
|
co wy macie pralki czy komputery...?
Na sieci jest sporo softu ktory potrafi ograniczyc obciazenie kompa przy sciaganiu...
ZaGooglalem sobie 3 minutki i sciagnolem pierwsze lepsze...
oto link:
https://download.com.com/3000-2085-10188776.html?part=107681&subj;=dlpage&tag;=button
Poszukajta, pewnie znajdzieta lepsze.
Przetestowane z Hugo.
Dziala nawet gdy jest wylaczony czyli dziala jako usluga czyli dziala w tle...
Kompa nie obciaza.
Mozna ustawiac transfer przychodzacy i wychodzacy, mozna ustawiac transfer na ip, zawiera monitor ruchu itp.
Jest prosciutki ale spelnia swoje zadanie.
Nie lubie placzu o to ze ktos mi sciaga i mi komp nie wydala...
Moze sie poczujecie dotknieci ale jakos trza se radzic, a jak powiedzial Piniol, do dobrego gustu nalezy udostepnianie nad sciaganie...
Ot co, pa, zycze sknerom dalszego milego zycia. _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
tych ktorzy rozumieja system dwojkowy i tych ktorzy go nie rozumieja.
www.strzelnica.com.pl |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|